Polikliniek Hematologie/ WAKZ

Leids Universitair Medisch Centrum
Expertisecentrum
Volwassenen en kinderen

Volwassenen

De afdeling Hematologie van het Leids Universitair Medisch Centrum is een gespecialiseerde afdeling voor de behandeling van patiënten met hematologische ziekten, zoals kwaadaardige aandoeningen van bloed, beenmerg en lymfklieren en meer zeldzame aandoeningen op het gebied van trombose, hemofilie en niet-kwaadaardige bloedziekten.

Op de polikliniek Hematologie vinden dagelijks gelijktijdig twee of drie spreekuren plaats van 8.30 uur tot 14.00 uur. In totaal hebben ongeveer 10 hematologen een dag in de week spreekuur. U houdt afgezien van vakanties, congressen en ziekten, een vaste polikliniekarts. Er zijn ook artsen in opleiding tot hematoloog werkzaam op de polikliniek. Uiteraard wisselen deze artsen, maar zij houden ongeveer gedurende een jaar dezelfde patiënten. Afhankelijk van de aard van uw aandoening kan het ook zijn dat u afwisselend gezien wordt door uw hematoloog en een verpleegkundig specialist.

Kinderen

Kinderhematologie is het deelspecialisme dat zich bezighoudt met ziekten van het bloed. De kinderhematologie is gevestigd in het Willem-Alexander Kinderziekenhuis van het LUMC. Het Willem-Alexander Kinderziekenhuis (WAKZ) van het LUMC is een modern, comfortabel en kindvriendelijk centrum voor kinderen in de leeftijd van 0 tot 18 jaar. Lees meer over kinderhematologie bij het LUMC

Voor zorg voor kinderen met ITP werken kinderhematologen uit alle 7 Nederlandse UMCs nauw samen.

 


Contactgegevens

Leids Universitair Medisch Centrum
Polikliniek Hematologie/ WAKZ
Albinusdreef 2
2333 ZA Leiden
Routebeschrijving
Website bekijken
Kinderen: 071-526 2822
Volwassenen: 071-526 3568


Weet u wat u moet doen in een spoedsituatie?
Wat te doen bij spoed