Algemene polikliniek Hematologie

Universitair Medisch Centrum Groningen
Expertisecentrum
Volwassenen en kinderen

Afdeling hematologie UMCG – sectie Benigne Hematologie

Behandelcentrum 
Volwassenen 

Elke hematoloog heeft één of twee maal per week spreekuur op een vast tijdstip. De andere dagen zijn gevuld met vele andere taken, zoals zorg voor de afdeling, onderzoek of onderwijs. De polikliniekkamers zijn dus ook niet van de hematologen zelf en worden elke dag weer door andere artsen gebruikt. Wanneer een patiënt tussendoor moet komen, is het daarom meestal niet mogelijk om door de eigen arts gezien te worden, omdat deze dan niet beschikbaar is. Elke dag houdt één van de hematologen spreekuur, dus er is wel elke dag een mogelijkheid om een arts te spreken. Het is echter nooit mogelijk om zonder afspraak gezien te worden; er moet altijd van tevoren telefonisch overleg geweest zijn. 

  • Voor informatie en het verzetten van afspraken neemt u contact op met de administratie van de polikliniek: 050-3612917, bereikbaar van 8.30 tot 16.30 uur. 

  • Voor afspraken op het dagcentrum voor onderzoeken en behandelingen aldaar, zoals bloedtransfusie, antistofbehandeling, chemotherapie, en beenmergonderzoek: 050-3613033. 

  • Voor verpleegkundige vragen aan de verpleegkundig specialisten  of één van onze verpleegkundig consulenten kunt u het algemene nummer UMCG 050-3616161 bellen en vragen om u door te verbinden. Zij zullen zo nodig de vraag of het probleem doorspelen naar de behandelend arts, die indien nodig terugbelt. 

  • Bij medische spoed: bel het algemene nummer van het UMCG 050-3616161 en vraag naar de eigen hematoloog of, als die niet aanwezig is, de dienstdoende hematoloog. 

Afdeling hematologie Beatrix Kinderziekenhuis

Kinderen 

Kinderen kunnen terecht in het Beatrix kinderziekenhuis van het UMCG. Er zijn 2 kinderhematologen werkzaam en 2 verpleegkundig consulenten. 

  • Voor informatie en het verzetten van afspraken neemt u contact op met de administratie van de polikliniek: 050-3612740, bereikbaar van 8.30 tot 16.30 uur. 

  • Voor verpleegkundige vragen aan de verpleegkundig specialisten of één van onze verpleegkundig consulenten kunt u het algemene nummer UMCG 050-3616161 bellen en vragen om u door te verbinden. Zij zullen zo nodig de vraag of het probleem doorspelen naar de behandelend arts, die indien nodig terugbelt. 

  • Bij medische spoed: bel het algemene nummer van het UMCG 050-3616161 en vraag naar de dienstdoende kinderhematoloog. 

 


Contactgegevens

Universitair Medisch Centrum Groningen
Algemene polikliniek Hematologie
Hanzeplein 1
9713 GZ Groningen
Routebeschrijving
Website bekijken
Kinderen: 050 - 361 2740

Medewerkers

Drs. Louise Hooimeijer

Drs. Louise Hooimeijer

Kinderoncologie/-hematologie
Dr. Anja Makelburg

Dr. Anja Makelburg

Internist-hematoloog/ transfusiespecialist
Prof.dr. Karina Meijer

Prof.dr. Karina Meijer

Internist-hematoloog
Dr. Martin Schipperus

Dr. Martin Schipperus

Internist-hematoloog
drs. M.A. (Marjet) Stein-Wit

drs. M.A. (Marjet) Stein-Wit

kinderarts hematoloog/oncoloog
Dr. R.Y.J. (Rienk) Tamminga

Dr. R.Y.J. (Rienk) Tamminga

Kinderoncoloog/-hematoloog
Mevr Femke Yspeerd

Mevr Femke Yspeerd

Verpleegkundig consulent

Weet u wat u moet doen in een spoedsituatie?
Wat te doen bij spoed