Behandeling van kinderen

Bij (jonge) kinderen is men over het algemeen terughoudend met behandelen van ITP. Bij ± 80-90% van de kinderen is ITP namelijk van voorbijgaande aard en verdwijnen de klachten binnen enkele weken tot een jaar. Bij een acute vorm is de mate van bloedingsneiging bepalend voor de behandeling. 

Bij kleine, niet ernstige bloedingen wordt er niet direct behandeld. Naarmate bloedingen meer problemen veroorzaken zal prednison en/of immuunglobulinen (IVIg) worden voorgeschreven. Slechts in het uiterste geval zal voor verdere behandeling worden gekozen.

Als het aantal bloedplaatjes slechts matig verlaagd is, vormt dit geen belemmering voor dagelijkse activiteiten. Bij zeer lage bloedplaatjes aantallen (of bij toenemende bloedingsneiging) kan het beste in samenspraak met de behandelaar worden gekeken welke activiteiten beter achterwege kunnen worden gelaten.

Bekijk de Folder 'ITP bij kinderen'


 

Bent u patiënt of mantelzorger en heeft u een vraag?

Staat uw vraag niet tussen de veelgestelde vragen? Stel deze vraag dan aan de ITP patiëntenvereniging Nederland via het contactformulier. Zij helpen u graag.

Stel een vraag
Weet u wat u moet doen in een spoedsituatie?
Wat te doen bij spoed