Zorgverlener vinden

Het is belangrijk dat u een zorgverlener kiest die kennis heeft van ITP en ervaring heeft met de behandeling ervan. Het expertisenetwerk voor ITP kan u helpen om een goede zorgverlener te vinden.

In het expertisenetwerk voor ITP werkt het UMC Utrecht nauw samen met het Haga Ziekenhuis in Den Haag en het UMCG in Groningen. De zorgverleners in dit netwerk zijn bekend met de nieuwste inzichten over ITP.  Gegevens van alle aangesloten ziekenhuizen zijn te vinden op de kaart van het expertisenetwerk in oprichting. 

Voor kinderen met ITP geldt dat zij in het algemeen door de kinderarts in een perifeer ziekenhuis behandeld worden. Wanneer het kind extreem snel of extreem veel bloedt en/of wanneer de ITP langer aanhoudt, kan de kinderarts verwijzen naar een kinderhematoloog in een van de zeven academische ziekenhuizen. 

Een zorgverlener met vragen over ITP kan zich via de pagina ‘voor zorgverleners‘  informeren over de bloedziekte. Zo nodig kan een zorgverlener een collegiaal advies aanvragen bij het expertisenetwerk.

Zorg dicht bij huis

Het is belangrijk dat u uw leven met ITP zo zelfstandig mogelijk voort kunt zetten. Daarom wordt de zorg die u nodig heeft zo dicht mogelijk bij huis georganiseerd. Het expertisenetwerk stimuleert en ondersteunt dat door uw zorgverleners te informeren en te adviseren en hen de mogelijkheid te bieden tot een collegiaal consult. Uitgebreide informatie over de behandelmogelijkheden bij ITP is te vinden op deze website op de pagina ‘voor zorgverleners’.

 

Veelgestelde vragen

Bent u patiënt of mantelzorger en heeft u een vraag?

Staat uw vraag niet tussen de veelgestelde vragen? Stel deze vraag dan aan de ITP patiëntenvereniging Nederland via het contactformulier. Zij helpen u graag.

Stel een vraag
Weet u wat u moet doen in een spoedsituatie?
Wat te doen bij spoed