Internationale samenwerking

Het expertisenetwerk voor ITP werkt internationaal samen om kennis en ervaring te delen. Hieronder staan de belangrijkste samenwerkingsverbanden.

ITP International alliance

De ITP International alliance is een wereldwijde samenwerking van ITP patiëntenorganisaties, die zich inzetten voor educatie, bewustzijn en het creëren van een mondiale stem voor immuun-trombocytopenie-patiënten.

International Society on Thrombosis and Haemostasis

De International Society on Thrombosis and Haemostasis (ISTH) bevordert het begrip, de preventie, diagnose en behandeling van aandoeningen die verband houden met trombose en hemostase. Het Wetenschappelijk en Standaardisatiecomité (SSC) put zijn kracht en geloofwaardigheid uit de expertise van honderden clinici, onderzoekers en docenten die bij dragen aan het beantwoorden van uitdagingen op het gebied trombose en hemostase. Het SSC heeft 20 sub-comités waar onder het sub-comité Bloedplaatjesimmunologie (Platelet Immunology ) dat zich o.a. richt op ITP. 

De American Society of Hematology (ASH)

Met meer dan 17.000 leden uit bijna 100 landen is de ASH 's werelds grootste professionele samenleving die zowel clinici als wetenschappers van over de hele wereld helpt die bloedziekten bestrijden.

Europese samenwerking

De European Hematology Association bevordert excellentie in patiëntenzorg, onderzoek en onderwijs in hematologie.

Weet u wat u moet doen in een spoedsituatie?
Wat te doen bij spoed